Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

Tzatziki

Rosie in San Francisco

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen voor planners. De 2018 vulling komt eraan!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 2 creatieve, geeky zoons. Het enige wat nog mist is een kat.

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

  • I tried to socialise today at the neighbourhood block party 😱 I mostly spent my time drawing… https://t.co/KqgkfpLJBd 6 uur 33 min geleden

Bloglovin

zaterdag, juli 18, 2015 - 20:53
Food Tags: 

Vandaag hadden we gyros, krieltjes, en tzatziki als avondeten. Ik vind dit recept voor tzatziki erg lekker. Ik heb gewoon een aantal recepten voor tzatziki gegoogled en wat dingen veranderd. En nu heb ik een eigen receptje! Het recept is perfect voor de zomer, en ik wilde het graag met jullie delen!

Wat je nodig hebt:

  • 500ml Griekse yoghurt
  • 1 grote komkommer
  • 5 teentjes knoflook
  • een eetlepel droge dille
  • een eetlepel olijfolie

Begin met het wassen van de komkommer. Rasp daarna de komkommer met een groffe rasp, doe de geraspte komkommer in een schaal. Als je klaar bent met raspen, probeer dan het overtollige vocht eruit te knijpen, aangezien de tzatziki anders te waterig wordt. Stop de komkommer terug in de schaal.

Voeg 500ml Griekse yoghurt toe. Mix alles met een grote lepel.

Gebruik een knoflookpers om de 5 teentjes knoflook te persen en doe het erbij.

Voeg een eetlepel olijfolie toe, en een eetlepel dille. Voeg nu nog zeezout en peper toe naar smaak, en mix het nog even goed door met de lepel.

Kleine opmerking, je kunt ook het sap van een hele citroen toevoegen, maar ik had deze niet in huis, en het smaakte ook heerlijk zonder.

En je tzatziki is klaar!

Het is heerlijk bij gyros, salades, burgers, en nog zoveel andere dingen. Laat me weten of je ook hebt genoten van dit recept! :heart:

Commentaar toevoegen