Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

2016 is hier! En daarmee ook mijn goede voornemens!

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

Bloglovin

zondag, januari 3, 2016 - 23:55
Categories: 

Het is weer een nieuw jaar, dus wellicht is het tijd voor wat goede voornemens? Ik zal het hier vooral over wat veranderingen hebben! Dus dit zijn niet per se dingen die ik ga doen. Er zijn ook genoeg dingen die ik niet meer ga doen. Interessant he?

 

365 Project

Ten minste 365 foto's per jaar. Een voor elke dag. Voornamelijk om te beschrijven wat er speelt in mijn leven. Of gewoon dingen die ik interessant vind. Maar weet je... ik weet echt wel dat er niet veel mensen mijn blog bijhouden. En nog minder mensen nemen echt de tijd om mijn 365 posts te bekijken/lezen. Ondanks de moeite die erin zit.

En vergis je vooral niet, een 365 post elke dag neemt veel tijd in beslag. Goede foto's maken, ze bewerken in Lightroom, dan een unieke titel weten te verzinnen voor elk bericht, bedenken welke teaserfoto en beschrijving ik zal invullen, en natuurlijk de daadwerkelijke beschrijving zelf, en dan nog alles vertalen...

Het is tijd die ik ook aan andere dingen kan besteden. Dus dat ga ik dit jaar doen. Ik ga dit jaar niet een 365/366 project doen. Misschien volgend jaar, misschien ook niet. Maar in elk geval niet dit jaar.

 


 

Blog

Waar je nu naar kijkt. Die ja. Het is heel erg waarschijnlijk dat ik hier vaker ga bloggen dit jaar, zeker aangezien ik niet van plan ben om dit jaar door te gaan met het 365 (of 366) Project. Ik zal bloggen over waar ik op dat moment zin in heb. Vooral persoonlijke dingen denk ik. Of dingen die ik graag wil delen, zoals leuke video's, muziek, dingen waar ik inspiratie van krijg? Op andere delen van mijn blog zal ik ook recepten posten, als ik er zin in heb, en illustraties, printables, en digitale goodies zoals wallpapers en icoontjes.

 


Bibi Blog

Ik ben begin maart uitgerekend van onze tweede baby. En hoewel niemand echt de moeite neemt om het (prive) babyblog te lezen, heb ik geen zin en tijd om alles over Bibi via social media te delen. Net zoals dat ik geen tijd heb om iedereen een op een te vertellen hoe het met me gaat. Dus ik ga door met bloggen op het Bibi blog. Vooral voor mezelf, als een soort van archief voor later. En dan voor de paar mensen die het wel lezen.

Als Bibi eenmaal geboren is dan zal ik de baby updates ook waarschijnlijk op het Bibi blog posten. Verwacht ook daarvan niet teveel op Facebook en andere social media.

Als ik je goed genoeg ken, en je wilt toegang tot het Bibi blog, aarzel dan niet en vraag me om een account!

 

 


 

YouTube

Ik heb 4 kanalen. Nou ja, ik heb er meer, sommigen zijn heel oud en gebruikte ik voorheen vooral om video's te kijken. Maar dan zette ik er niet veel boeiends op. Ik heb 2 gamingkanalen. Eentje in het Engels, en eentje in het Nederlands. En ik heb dan ook nog 2 persoonlijke kanalen. Ik noemde die altijd vlogkanalen, maar ik vlog eigenlijk niet. Ik neem gewoon video's op in mijn kantoor.

Ik wil zeker doorgaan met het uploaden van video's op al mijn kanalen. Maar ik moet eerst meer rust in m'n hoofd hebben. Ik wil niet weer teveel hooi op m'n vork nemen en dan weer mensen teleurstellen.

 


 

SNW

Ik heb plannen voor SNW. Maar dat heb ik eigenlijk altijd wel. Ik hoop elke week iets nieuws te uploaden. En dan heb ik het over downloads. Het nieuws interesseert me erg weinig. Dat is gewoon niet mijn ambitie. Dat is het nooit geweest, en dat zal ook niet veranderen. Maar downloads... Ik kan geen week zonder iets nieuws te maken. Dus er zullen zeker veel goodies voor jullie Sims te vinden zijn op SNW in de toekomst. :)

 


 

Etsy

Ik heb al jaren een Etsy winkel (ja, echt). Maar ik had eerst een andere gebruikersnaam, en ik was vooral druk bezig met mijn webdesignopdrachten in die tijd. Dus ik had weinig tijd om echt iets te verkopen.

Dit jaar zal het wel anders zijn. Als je mij volgt op FB, IG, Twitter, dan heb je wellicht mijn nieuwe planner inserts al gezien (MO2P, WO2P, DO1P).

Maar ik heb ook plannen om illustraties, patronen, schilderijen, beeldjes, en knuffeltjes te verkopen. Ik weet hoe ik alles moet maken. Het is enkel een kwestie van alles opzetten. En belastingen. Ik moest daar ook even onderzoek naar doen.

Ga nu naar mijn winkel en voeg het toe aan je favorieten om op de hoogte te blijven!

 


 

Society6

Etsy is cool voor handgemaakte items en digitale goodies enzovoorts. Maar voor prints gebruik ik liever Society6 (en wellicht ook RedBubble).

Hier is mijn Society6 winkel. Negeer vooral wat er nu al opstaat. Ik ben beziggeweest met testen. :P

 


 

Spoonflower

Mijn patronen zouden er behoorlijk cool uitzien op behang en stoffen. Dus ik ga ook hier proberen wat mee te doen in de toekomst.

Je kunt mijn Spoonflower winkel nu al bezoeken en deze aan je bookmarks toevoegen als je wilt.

 


 

DeviantArt

In December verleng ik meestal mijn premium membership op DeviantArt. Maar voor het eerst in jaren heb ik besloten om dat niet meer te doen. Ik log er bijna niet in. Ik heb een tijd lang geprobeerd actief te blijven daar. Maar mensen zien mijn werk niet meer. Het lijkt erop dat mijn volgers daar niet meer op hun accounts inloggen. En ik deel mijn werk dan liever op mijn eigen site. Ik denk dat veel mensen het wel hebben gehad met DeviantArt, als je snapt wat ik bedoel. En ik wil niet een hoop geld uitgeven aan een site waar niemand mijn werk opmerkt.

 


 

Filofax

Ergens gedurende de herfst van 2015 besloot ik om te gaan wisselen van een DO1P (dag op 1 pagina) layout in mijn planner, naar een WO2P (week op 2 pagina's) layout. Ik deed dit vooral om ruimte te besparen. Een heel jaar DO1P in mijn A5 Filofax (met 30mm ringen!) was teveel. Het was erg zwaar om altijd mee te dragen, en ik kon de ringen niet openen zonder dat er van alles uitvloog.

Maar nu dat we in 2016 zitten, en ik mijn WO2P inserts gebruik, voel ik een soort leegte. Het is moeilijk om uit te leggen. Ik hield voorheen mijn maaltijden, drinken, afspraken, humeur, enzovoorts bij in mijn Filofax. Elke dag schreef ik het op. En hoewel ik daar soms wel wat moeite mee had, het is tenslotte nogal veel om te noteren, mis ik het nu wel. Ik heb nu geen ruimte meer voor maaltijden en humeur bijvoorbeeld. Dus ik heb nu geen planner peace. Misschien ga ik dus wel terug naar de DO1P setup. Ik weet het nog niet.

 


 

Flow Weekly

Nu we het toch over dingen opschrijven hebben. Ik was voorheen abonnee van Flow Weekly. En ik was er dol op. Ik vergat soms weleens om erin te schrijven, maar ik haalde dat dan later altijd weer in. Ik gebruikte mijn Flow Weekly's vooral om mijn activiteiten en gewoon mijn leven in te beschrijven. Ik schreef de alledaagse gebeurtenissen erin op. Maar de mensen bij Flow hebben besloten om te stoppen met de Flow Weekly's. Dus vanaf 2016 heb ik geen dagelijks journal meer. Ik weet nog niet of ik een ander journal ga bijhouden. Maar ik voel nu wel een soortgelijke leegte als ik nu bij mijn Filofax voel.

 


 

Zwangerschapsdagboek

Voor mijn eigen herinneringen hou ik een zwangerschapsdagboek bij. Ik vind niet dat ik veel boeiende dingen te melden heb, behalve dan misschien Bibi beweegt echt HEEL VEEL, en, ik heb eindelijk nieuw positieondergoed gekocht, omg! Maar het is wel iets wat ik wil volhouden tot Bibi geboren is. En wellicht zal ik daarna een babydagboek bijhouden als de baby er dus eenmaal is.

 


 

Meer mooie dingen maken

Ik wil heel, heel, HEEL ERG graag meer tijd besteden aan het maken van mooie dingen. En dan bedoel ik dus illustraties, zowel traditioneel en digitaal. Tekeningen, schilderijen, wellicht ook wat naaiprojecten? Op dit moment is het vooral zo dat ik telkens mijn behoefte om te tekenen en schilderen opzij schuif, want ik moet dat ene ding nog doen, oh en laten we vooral dat andere ding niet vergeten. Maar ik kan niet groeien als ik mijn vaardigheden niet gebruik.

 


 

Ons huis

Dit is het vierde jaar dat we hier nu wonen, en het huis is nog steeds niet af. Sterker nog, we hebben intussen alweer nieuwe dingen aan de to do lijst mogen toevoegen. Dingen die gemaakt moeten worden, planken die nog opgehangen moeten worden, muren die nog geschilderd moeten worden. Er is nog zoveel te doen. Ik hoop dat we de helft van die dingen dit jaar kunnen afronden. Dat zou fijn zijn. Het zou me meer rust in m'n hoofd bieden.

 


 

Autisme

Een goed voornemen over autisme? Nou ja, eigenlijk wel. Ik wil mezelf nog wat beter leren kennen dit jaar. Ik wil manieren vinden om beter om te gaan met bepaalde dingen. Dingen waar andere mensen totaal geen moeite mee hebben, maar die voor mij een enorme uitdaging zijn.

 


 

Eten

Gezonder eten, toch? Ja, natuurlijk wil ik wat gezonder worden voor mezelf en voor mijn familie. Maar ik wil vooral meer proberen te maken. Ik weet dat ik het kan. Ik heb bepaalde vaardigheden. Maar om de een of andere reden kost het me altijd enorm veel moeite om eraan te beginnen. Ik ben echt niet lui ofzo. Ik bedoel als ik eenmaal bezig ben, ben ik niet te stoppen. Maar eraan beginnen? Ja, dat is een heel ander verhaal. Maar ja, ik ben dus nieuwsgierig naar een hoop recepten. Dus ik zal meer tijd in de keuken doorbrengen om meer lekkers te maken!

 


 

Is dat het?

Is het niet genoeg? Lol.

Geen goede voornemens over gewichtsverlies enzo? Nope. Ik wil me richten op gelukkig zijn en ik geloof niet dat een bepaald nummer op de weegschaal me echt gelukkig maakt. Ik denk dat actief zijn, creatief bezig zijn, en nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen me veel gelukkiger maakt.

Ik ga wel proberen om meer te bewegen overigens. Vooral door te wandelen. Maar met Bibi die in maart erbij komt zal dat geen probleem zijn denk ik zo. Ik ben dol op onze nieuwe Quinny. En ik kan niet wachten tot ik weer gewoon kan lopen zonder pijn.

 


 

Ben ik iets vergeten? Laat het me weten in de reacties!

Illustraties