Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

DIY: Oude schoenendoos versieren

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

  • RT : I've always had a hard time expressing how I'm feeling through words. So I express myself through art. This past mo… https://t.co/niyAub63iz 2 dagen 20 uur geleden

Bloglovin

zaterdag, juli 18, 2015 - 22:27
Categories: 

Ik versier mijn oude schoenendozen al zolang ik me kan herinneren. Ik ben er waarschijnlijk al mee begonnen als kind. En ik doe het nog steeds!

Dus vandaag leek het me wel een goed idee om jullie te laten zien hoe ik dat ongeveer doe. En misschien kunnen jullie het dan zelf ook proberen!

Je hebt de volgende dingen nodig:

  • een oude schoenendoos - elke maat is prima, maar het moet er wel eentje zijn met los deksel. In ieder geval voor deze specifieke tutorial. :P
  • cadeaupapier of kaftpapier. Hoe dikker, hoe beter. Ik heb VALLAD van IKEA gebruikt. Deze heeft mooi BARNSLIG dieren erop. Ik ben daar zo dol op!
  • een lijmstift
  • schaar
  • een potlood
  • transparante plakband

 

DIY decorate a shoebox

Als je de doos voorheen al eens hebt versierd, zoals ik, haal dan het oude papier eraf.

Grappig weetje. Ik heb deze Adidas schoenendoos al sinds m'n tienertijd. Hij is echt al zo oud lol!

Zoals je kunt zien is de hoek van de doos gescheurd. Ik gebruik hier dan ook plakband om dat te maken alvorens de doos te versieren.

 

DIY decorate a shoebox

Ik heb uiteindelijk alle hoeken even geplakt. Gewoon voor de zekerheid.

 

DIY decorate a shoebox

Ik heb zowel de buitenkant als de binnenkant van de hoeken geplakt. Het is aan jou of je dit wilt doen. Maar ik raad je aan om het toch te doen voor de stevigheid.

 

DIY decorate a shoebox

Bedek de doos helemaal rondom met het papier. Zorg dat er ook wat overlap is!

 

DIY decorate a shoebox

Lijm over alle randen aan de onderkant van de schoenendoos. Je hoeft niet de hele onderkant te bedekken. Alleen de randjes.

 

DIY decorate a shoebox

Trek dan met potlood de vorm van de doos op het papier. Dit zijn hulplijntjes voor later, als je stukken uit moet gaan knippen.

 

DIY decorate a shoebox

Zoiets dus. Je kunt de lijnen doortrekken op het papier als je wilt, dat maakt het iets makkelijker om het uit te knippen. Maar deze lijnen zijn dus handig zodat je weet waar je moet lijmen.

 

DIY decorate a shoebox

Ik heb extra flapjes overgelaten aan 4 kanten! Deze gaan onder de zijkanten zodat de schoenendoos helemaal bedekt is.

 

DIY decorate a shoebox

Een beetje moeilijk te zien, maar je kunt zien dat ik het papier al heb geknipt, en er zijn potloodlijnen zichtbaar die helpen met het lijmen.

Je moet deze kanten eigenlijk eerst lijmen, de kanten die dus extra flapjes hebben. Bedek de flapjes eerst helemaal met lijm, en lijm dan alle randjes van de rest van het papier.

 

DIY decorate a shoebox

Vouw het papier naar binnen zoals op de foto. Je kunt plakband gebruiken om het af te werken, en om ervoor te zorgen dat het niet los kan laten. Maar als je genoeg lijm hebt gebruikt, dan zou je hier geen tape nodig moeten hebben.

Herhaal deze stap voor alle kanten.

 

DIY decorate a shoebox

Je kunt de hoeken afplakken met transparante plakband. Ik doe dit niet altijd. Het ligt heel erg aan het soort papier dat ik gebruik. In dit geval vond ik het inpakpapier een beetje te dun, dus om ervoor te zorgen dat het niet gaat scheuren heb ik plakband op alle hoeken bevestigd.

 

Herhaal alle bovenstaande stappen voor het deksel!

 

Ik zal de tutorial in de toekomst misschien nog uitbreiden, om te laten zien hoe je ook de binnenkant kunt versieren. Ik heb dat met deze doos niet gedaan. Maar het is niet erg moeilijk. Ik denk dat je dat vrij makkelijk zelf kunt bedenken. ;)

 

DIY decorate a shoebox

Tadaaaa! Je eigen versierde doos!

Ik vind dit erg leuk om te doen. Ik gooi niet graag oude schoenendozen weg. Ze zijn perfect om dingen in op te bergen. En als je ze zelf versiert, dan kun je er een thema aan geven dat past bij de inhoud!

Commentaar toevoegen

Illustraties