Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

SSHR / PPR update

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

Bloglovin

woensdag, december 10, 2014 - 20:56
Categories: 

Kleine update over mijn depressie, en in dit geval dan met name de medicijnen. Ik heb komende week weer een therapiesessie waarin ik als het goed is te horen krijg of we de medicatie gaan aanpassen.

In ieder geval, in mijn vorige post over de depressie had ik de negatieve bijwerkingen van de SSRI/SSHR (selectieve serotonine-heropnameremmer) beschreven. Ik werd er letterlijk ziek van. Nu ben ik gewisseld van merk/fabrikant (had Mylan, heb nu Actavis), ook al moet ik daar wel voor bijbetalen. Maar goed, dat vind ik niet erg als het dan werkt. En dat deed het ook! Tot het moment dat ik een nieuw recept aanvroeg voor de SSHR. De eerste pil die ik daarvan in nam maakte me zo ziek! Ik kon niet eten of slapen. Ik kon niet eens slikken.

Dus ik vroeg mijn schoonmoeder (dokter) en schoonzus (ook een dokter) om advies, en ze zeiden allebei dat ik maar een PPR (protonpompremmer) moest innemen, en moest proberen de SSHR op een eerder tijdstip in te nemen. Ik had nog Omeprazol van toen ik die moest innemen i.c.m. mijn Dyclofenac. Dus dat kwam wel goed uit. En raad eens? Dat hielp dus. Ik ben niet blij dat ik dus een PPR nodig heb om de SSHR in te kunnen nemen, maar het is beter dan niets denk ik maar zo.

Ik heb ook het tijdstip van de inname elke dag een aantal uur vervroegd om ervoor te zorgen dat ik het voor maaltijden inneem en niet meer 's nachts. Ik word er toch niet suf van. Niet meer dan normaal.

Ik hoop echt dat de therapeuten me gewoon laten stoppen met de SSHR. Ik heb niet het idee dat het me helpt. Sterker nog ik heb nu meer gezondheidsproblemen dan ervoor. En mentaal gezien helpt het me al helemaal niet. Ik neem de huidige SSHR nu al 3,5 maand in? Het zou nu wel moeten werken.

Illustraties