Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

Art Communities

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

  • RT : I've always had a hard time expressing how I'm feeling through words. So I express myself through art. This past mo… https://t.co/niyAub63iz 16 uur 4 min geleden

Bloglovin

donderdag, december 9, 2010 - 21:50

Ik ben lid op veel creatieve netwerken, zoals DeviantArt, Coroflot en Behance. Ik ben pas geleden ook lid geworden op Carbonmade. En ik moet zeggen dat ik dat best een fijne vind. Maar ik heb nog niet zoveel ervaring met Carbonmade. En er zijn ook wat minpuntjes.

Carbonmade Frontpage
Carbonmade

Je kunt gratis een account aanmaken op Carbonmade. Echter, als gratis lid kun je maximaal 5 projecten aanmaken, en in die 5 projecten kun je maximaal 30 afbeeldingen uploaden. Niet 30 per project, maar 30 in totaal. Voor $12 per maand kun je een Whoo lid worden, wat inhoudt dat je 500 afbeeldingen mag uploaden. Het punt is, ik heb mijn eigen website, dus het is het niet waard voor mij om een betaald lid te worden. Ik denk wel dat als Carbonmade je enige portfolio is, dat het dan wel het geld waar is. Aan de andere kant heb je met al die andere creatieve netwerken tegenwoordig keuze genoeg.

Behance

Ik ben ook een tijdje geleden lid geworden op Behance. Maar daar staat nog niet zoveel. Ik moet nog een beetje leren hoe het allemaal werkt op Behance. Ik vind het wel een leuk netwerk, maar ik weet niet zeker of ik er wel pas. Ik vind mijn eigen werk meestal niet zo geweldig. Het is wel oké, sommige dingen dan. Maar het werk wat ik op Behance heb gezien is zo goed... Ik voel me echt een nieuweling en een n00b. Ik vind het wel super dat Behance zo aan te passen is! En ik zal binnenkort zeker meer gebruik gaan maken van Behance.

Dribbble

Ik wil nog steeds heel graag een Dribbble account. Het is niet gemakkelijk om er een te krijgen. Het is alleen op uitnodiging. Dus men kan alleen door leden uitgenodigd worden geloof ik? En ik ben daar ook niet helemaal zeker van.

Coroflot

Ik ben al een behoorlijke tijd lid op Coroflot. Maar ik ben geen actieve gebruiker. Misschien omdat ik er niet echt vrienden heb? Het is niet zo groot als bijvoorbeeld DeviantArt. Ik moet mijn pagina wel echt bijwerken lol. Ik heb sinds 2008 al niet meer geupdate, toen Seth nog een baby was, en ik nog steeds 24 was. :P

DeviantArt

Wat betreft DeviantArt, daar heb ik een haat-liefde-relatie mee. Het is moeilijk om daar op te vallen, maar als mensen je eenmaal zien, en je blijft updaten, dan kan het wel de tijd en moeite waard zijn. Ik vind het niet leuk dat ik elke dag duizenden berichten in mijn inbox heb staan. Maar ik wil ze niet zomaar allemaal weggooien omdat er vaak wel heel mooie dingen tussen staan. Soms heb ik het idee dat de mensen die ik daar de moeite waard vind om te volgen, mij niet de moeite vinden. En ik heb dan weer volgers die ik totaal niet interessant vind. Ik krijg alleen heel veel views op mijn werk als ik het op tig groepen toevoeg. En zelfs dan weet ik niet of mensen het echt zien, want de groepen weigeren gemakkelijk werk. Ik heb het al vaak meegemaakt en het is niet echt een prettig gevoel als je werk wordt afgewezen. Het gebrek aan views, reacties, favorieten enzovoorts is zeker een grote reden waarom ik DeviantArt regelmatig weer de rug toekeer, En dan kom ik weer een paar dagen terug, om vervolgens weer een tijd lang te verdwijnen. Ik heb ook verschil gemerkt tussen een gewoon account en een premium account. Premium is veel prettiger, maar het is niet iets dat ik nu kan missen. En zeker met het gebrek aan communicatie vind ik het niet de moeite op dit moment.

GFXartist

Er is nog een ander creatief netwerk waar ik in het verleden lid ben geworden, genaamd GFXartist. Maar daar heb ik ook sterk het gevoel dat je extreem geweldig moet zijn om wat fijne feedback te krijgen en zodat ze je werk niet verwijderen. Ik heb een account geregistreerd om mijn naam vast te leggen, maar heb het account nog niet gebruikt.

Ik ben van plan om ook mijn RedBubble account meer te gaan gebruiken in 2011. Hetzelfde geldt voor Cafepress, Etsy en misschien ArtFire. Zeker als ik wat van mijn werk ga verkopen!

Ik ga me wat meer richten op naamsbekendheid. Alweer? Ja, alweer. En ik ga daarvoor de websites gebruiken die ik in deze post heb genoemd! Ik ga misschien ook Tumblr weer gebruiken, op dit moment is dat enkel een inspiratieblog met afbeeldingen van andere artiesten. Maar mijn trouwe lezers hier hoeven me niet op al die andere websites te volgen, aangezien ik al mijn items altijd naar mijn portfolio op deze website upload. :)

Commentaar toevoegen

Illustraties