Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

Kijk maar uit, ik heb een 450!

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

  • Today is my anniversary (14 years together, 3 years married). I made a card for hubby, and he picked out these beau… https://t.co/eRjmHhdgCQ 1 week 2 dagen geleden

Bloglovin

dinsdag, oktober 19, 2010 - 17:45

Ik heb goed nieuws voor mijn lezers/volgers! Ik heb pas geleden geblogd over de problemen die ik had met de camera, weet je nog? Ik heb hier een aantal keer over geblogd. Ik wil niet stoppen met mijn 365 project. En ik moet ook foto's kunnen maken op bepaalde evenementen, zoals Seth's verjaardag (aanstaande zaterdag) en de Sims events.

In het verleden hadden we problemen met de Canon camera. We hebben deze ook een keer teruggestuurd voor reparatie. Nadat de camera terug was, leek alles weer in orde. Maar nu heeft ie een heel ander probleem. En hiervoor geldt geen garantie (ook al is het niet onze schuld, Canon wil het niet oplossen), dus daar zitten we dan lekker mee. Betalen voor reparatie is waarschijnlijk erg duur, als het al mogelijk is. De Canon camera is ook al 5 jaar oud. Mijn eigen Olympus trouwens ook.

Dus het is tijd voor een nieuwe.

Tja, een klein probleempje. We hebben nou niet bepaald het geld voor een nieuwe. Want ik wil nu geen goedkope point-and-shoot camera meer. Ik wil een DSLR. En die zijn gewoonlijk best pittig geprijsd.

In het begin van dit jaar, zo rond maart/april, mocht ik de camera van mijn schoonmoeder lenen. Ze heeft een Olympus E-620 en dat is me toch een camera. Helaas is deze gewoon iets te duur voor ons. Het is niet alleen de body die je moet kopen. Je hebt natuurlijk ook lenzen nodig.

Voor Londen, mocht ik Lisanne's camera een weekje lenen, zodat ik in ieder geval leuke foto's kon maken. Ik ben daar erg dankbaar voor! Lisanne heeft een Canon Powershot SX10 IS. Het is een leuke camera, maar er mist gewoon het en en het ander aan voor mij persoonlijk. Ik moet gewoon verschillende lenzen kunnen gebruiken. Haar camera heeft een vaste lens, die kun je er niet afhalen. Nou ja, niet zonder hem te breken. ;)

Gisteren was ik op online camera webshops aan het kijken en ik zag een aantal heel leuke camera's. Ik heb zelfs een paar camera's gevonden die ik kan betalen. Nou ja, als ik al mijn PayPal geld (lees: MacDesperate) gebruik en dan nog wat extra van de spaarrekening. Maar ik heb eigenlijk geen andere keuze.

Kijk, ik heb nu geen laptop nodig. En om eerlijk te zijn zie ik mezelf in de komende 5 jaar geen MBP kopen. Ik was van plan een MBP van €1700 te kopen. Maar pas geleden heeft Apple de MBP lijn veranderd en die zijn nu een heel stuk duurder. Ik heb het gecontroleerd. Ik moet meer dan €2000 betalen voor dezelfde soort MBP als ik eigenlijk van plan was te kopen.

De camera is ook iets dat ik al heel lang wil. En of ik nou wel of geen nieuwe camera koop nu, ik zal nog een hele lange tijd geen MBP kunnen kopen. Ik heb gewoon gedaan wat goed voelde op dit moment. En veel mensen waren het hier een tijdje geleden al mee eens toen ik het probleem besprak.

Dus, heb je nou een nieuwe camera gekocht?
Jazeker! :happy:

Hier is mijn nieuwe Olympus E-450!

Golla Story cameratas in bruin/roze

Hey! Dat is geen camera...
Nee, dat weet ik ook wel, dit is mijn nieuwe cameratas. Een bruin/roze Golla Story cameratas. Het is gewoon super!


De doos uitpakken

Ik zie nog steeds geen camera...
Dat klopt. Maar dit hoort er ook bij!


De doos uitpakken

Een doos in een doos...
*Zucht*


Olympus E-450 DSLR

Ahhh leuk!
Ja hè? Ik denk dat ik verliefd ben... Vindt ChEeTaH dat niet erg?
Nah, hij weet dat dit een ander soort liefde is. ;)


Olympus E-450 en accessoires

En wat is dit dan?
Alle andere accessoires. Twee lenzen (14-42mm & 40-150mm), lenskappen, schouderriem, batterijen, geheugenkaartjes, kabeltjes, software, boekje enzovoorts.


Aangezien vandaag nogal een grijze en regenachtige dag was, besloot ik om maar wat foto's binnenshuis te maken. Niet te enthousiast worden hoor nu. Het is hier een groep en je zult vooral deprimerende stapels was en rotzooi zien. Verwacht niet teveel nu, ik moet nog wennen aan deze camera.

Sofa
Plastic
Karton
Airwalk
Speelgoed
Eend Scherp, Flesje Wazig
Flesje Scherp, Eend Wazig
Stenen

Je moet weten dat ik voorlopig nog niet klaar ben. Ik heb nu twee lenzen voor de camera, maar ik heb nog minimaal een andere nodig. Want de camera is op zichzelf natuurlijk niet super voor macrofoto's. En ik wil heel graag gave macrofoto's maken. Een beetje fatsoenlijke macrolens kost zeker €200, dus ik denk dat ik die komend jaar een keer zal kopen. Ik ga ook nog een zwart leren/roze schouderriem kopen binnenkort. Het is niet zo heel erg duur, maar ik wilde niet een schouderriem bij een andere winkel kopen en dan veel betalen voor het verzenden. Dus ik ga binnenkort naar de winkel zelf als ik bij Lisanne op bezoek ga, aangezien zij toch vlakbij de winkel woont waar ze de roze schouderriem verkopen. Het zal perfect bij mij en mijn nieuwe Golla tas passen. :D

Commentaar toevoegen

Illustraties