Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

Londen 2010: Dag 2

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

  • Today is my anniversary (14 years together, 3 years married). I made a card for hubby, and he picked out these beau… https://t.co/eRjmHhdgCQ 1 week 4 dagen geleden

Bloglovin

zaterdag, oktober 9, 2010 - 22:00

Nou ik kan niet beloven dat ik elke dag over de vakantie zal schrijven, maar ik zal wel zo vaak mogelijk proberen te bloggen. Minstens een keer per dag. En als dat niet lukt, hou dan mijn Tweets gewoon in de gaten voor snelle updates!

Vandaag werd ik wakker rond 9 uur. Ik ben 's nachts wel vaker wakker geworden, ondanks dat ik zo moe was. De bedden waren niet echt comfortabel. De eerste dag was nogal een teleurstelling. Maar vandaag was een nieuwe dag.

De douche was oké, hoewel niet geweldig. En ik moet er toch even bij vertellen dat die douche toch wel stuk was. De temperatuurknop dan toch. Het was maar goed dat die op een goede temperatuur stond ingesteld.

Toen ik eenmaal schoon was, pakte ik de koffer, mijn rugzak, mijn handtas in en ChEeTaH pakte zijn rugtas weer in. Daarna gingen we naar beneden om even snel te ontbijten.

Ontbijt. Tja. We werden ergens weggezet door het personeel. Nou ja ze probeerde ons aan een bepaalde tafel te krijgen maar ik weigerde daar te gaan zitten. De stoelen waren wat aan de kleine kant voor mij. Dus zo koppig als ik ben ging ik op een fijner plek zitten en pakte toen iets te eten. Het was een lopend buffet dus we konden pakken wat we wilden. We gingen voor traditionele dingen zoals scrambled eggs, bacon, worstjes, hashbrowns en een soort koffiebroodje samen met jus d' orange. Later voegden we daar nog koffie aan toe en wat meer brood met aardbeienjam. Behalve de scrambled eggs beviel alles prima. De scrambled eggs waren iets te flauw, smaakte vooral naar melk. Maar misschien had ik de bacon wat meer fijn moeten snijden en het door elkaar moeten mengen met de scrambled eggs. Ik zal dat morgen wel proberen.

Na het ontbijt zijn we snel onze tassen gaan pakken van de kamer (kamer 215) en gingen naar beneden om uit te checken en vervolgens in te checken in een andere kamer! We waren bang dat we geen andere kamer zouden kunnen krijgen. Maar we hadden geluk, en we kregen dus een nieuwe kamer. We zitten nu in kamer 242!

De nieuwe kamer is dichterbij de lift. We hebben hier geen snelweggeluiden enzovoorts. We hebben geen balkondeuren, enkel een klein raam. En dat is prima. Want we kregen die balkondeuren toch niet open en het ventilatierooster kon niet goed afgesloten worden, dus dat betekende meer herrie van de snelweg. We kunnen nu de trein voorbij horen sjezen. Maar dat is helemaal niet irritant, heel snel en je merkt er bijna niks van.

De kamer heeft geen opvallende vlekken. Het douchegordijn is schoon genoeg. De douche is niet stuk. We hadden 2 rollen toiletpapier toen we in de kamer kwamen.

Maar nog belangrijker. Het bed is super! Het is hetzelfde soort bed dat we in de andere kamer hadden behalve dan dat dit één bed is en niet twee losse bedden. Het stuitert aan de andere zijde niet omhoog als je erop gaat zitten. En ik heb net ook gezien, niet dat het heel nuttig is voor ons nu, maar er is dus een extra bed verstopt onder het bed, voor familieleden die een kamer moeten delen ofzo. Of vrienden. Wat dan ook. :P

Hoe dan ook. Toen we onze baggage hadden gedumpt op onze kamer, gingen we weer naar beneden en regelden een taxi. Deze taxiservice kost £5 per keer. Dus dat is oké. Maakt ook niet uit welke tijd van de dag het is. En het mooie is dat het een 24-uurs service is. Mooooooi!

De taxi zette ons af op Edgware station en we besloten om naar Leicester Square te reizen. Toen we daar waren liepen we naar China Town. Dit leek meer op Asia Town. Er waren ook Japanse en Vietnamese winkels daar! Maakt verder niet uit, maar ik moest het even kwijt.

We gingen souvenirtjes kopen. We zijn bij een heleboel leuke winkels geweest. Een aantal daarvan zijn National Geographic, Lush, H&M, Vans, The Cinema Store, Crest of London en meer. Ik vertel hieronder over een aantal van de winkels.

Ik ben zo stom. Ik kwam er vanochtend achter dat ik was vergeten om een splinternieuwe basic zwarte longsleeve mee te nemen. Heel irritant, want veel van mijn andere kledingstukken waren daarvan afhankelijk! Dus ik probeerde een kledingwinkel te vinden met betaalbare basic kleding die ook nog in mijn maat aanwezig was. Ik ben niet bepaald gemiddeld snap je wel. Ik kom hier later nog op terug.

We zijn veel souvenirswinkels ingeweest, maar we hebben alleen wat dingetjes gekocht bij Crest of London. We hebben nog niet alle items die we willen hebben, dus we gaan nog terug naar Crest of London of andere souvenirwinkels.

Ik ben voor het eerst in mijn leven naar de Lush winkel geweest. Ik weet niet zeker of we er een in Nederland hebben. Maar zeker niet dichtbij. Ik heb weleens de website bezocht en was erg nieuwsgierig naar de producten. De dames bij Lush waren allemaal supervriendelijk en behulpzaam! Ze gaven me een rondleiding in de winkel en toonde me al hun producten. We konden ze zelfs proberen enzo! Mijn neus ontplofte zowat, van al die geuren daar! Zelfs ChEeTaH vind het een leuke ervaring. Ik heb uiteindelijk 'The Soft Touch' body butter for hands, 'L'il Lush Pud' bath ballistic, 'It Started With A Kiss' lip balm, 'Sugar Plum Fairy' sugar scrub en een tin can voor de body butter gekocht! Ik heb ook een monster gekregen van 'A Ring Of Roses' body butter for shower, wat ook echt heel fijn is! Het ruikt allmaal heerlijk en gaat lang mee, dus is het geld zeker waard!

Ik wist niet eens dat er een National Geographic winkel was! Jeetje! Drie verdiepingen vol National Geographic spul! Van knuffels van Lion King tot fotografieboeken, ze hebben het allemaal! We hebben uiteindelijk souvenirs gekocht voor anderen en voor onszelf. Maar ik wil de souvenirs voor anderen geheim houden (omdat ik niet weet wie mijn blogs leets dus... ik kan niet teveel weggeven op dit moment). Ik heb geen foto's genomen binnenin de Nat Geo winkel. Teveel beveiligingsmensen die niet zo heel erg vrolijk keken dus niet geprobeerd. :happy:

We hadden dorst dus we gingen bij The Living Room iets drinken. ChEeTaH nam koffie, ik nam een cappuccino en een flesje Feel Good Sparkling Orange & Passion Fruit, wat erg lekker was! We hebben daar een tijdje gezeten, om te ontspannen. We keken naar de barmannen die hun cocktailshakevaardigheid aan het oefenen waren en een grote groep luidruchtige meiden die een vrijgezellenfeestje hadden. Lol. Ze hadden teveel gedronken. Ach ja. De aanstaande bruid droeg een zwarte sluier. Hmmm. Nu al rouwen over trouwen? Is trouwen dan wel zo'n goed idee? Lol.

Tussen het shoppen door, gingen we naar Green Park en hebben wat foto's genomen van Buckingham Palace. Op dit punt waren mijn voeten gewoon helemaal kapot. En mijn benen ook. Dit zal nooit verbeteren ben ik bang. Komt door de ziekte enzo.

Toen hadden we honger. Wat te doen? We zagen zoveel tentjes om te eten. Maar het was bijna 5 uur en dat houdt in dat de meeste eetgelegenheden volgeboekt zitten. We besloten om eerst maar naar kledingwinkels op zoek te gaan, om een zwarte longsleeve te vinden. Maar we vonden niet zoveel en mijn benen en voeten zorgden voor veel ellende.

We liepen wat rond, vroegen wat mensen of ze een idee hadden waar we kledingwinkels konden vinden. Niemand kon het ons vertellen. We zochten nog wat verder. En of de een of andere manier kwamen we in een straat terecht waar ze een Vans winkel hadden, en nog wat andere skate/punkkledingwinkels. De Vans winkel wilde ons naar een andere Vans winkel sturen, zo'n 10 minuten lopen, omdat ze een zwart Vans shirt zouden hebben met een Vans logo erop. Nu zou ik normaal een Vans logo niet erg vinden, maar dit shirt is bedoeld voor onder nette kleding. De derde winkel adviseerde ons om naar GAP of H&M te gaan. En ze vertelden ook waar we deze konden vinden!

We kwamen in een traat VOL MET kledingwinkels terecht! Waar waren die winkels de hele dag? Nou ja, we vonden de H&M in ieder geval direct en ik ging er kijken. Gelukkig hadden ze volop basic longsleeves in allerlei kleuren. Ik heb twee leuke zwarte shirts gekocht, een met lange mouwen en een met halflange mouwen. Dus ik zit wel goed de rest van de week. Was ook niet zo duur. Super!

Hierna was ik tevreden genoeg. Ik had nog wel veel pijn maar ik had ook honger, dus ik wilde erg graag naar de eettentjes toe in de Leicester Square/China Town regio. We kozen voor de Pizza Hut. Waarom? Nou we zijn dol op pizza's en we bezoeken eigenlijk nooit de Pizza Hut in Nederland. En als dat wel gebeurt, is het meer een fast food ervaring, en hier was het een mooi restaurant! Er was een lange wachttijd voor grote groepen mensen. Gelukkig hadden wij direct een plekje, aangezien we maar met z'n tweeën waren. We kozen een Supreme pizza. Maar we wisselden de worstjes en de pepers voor ham en extra pepperoni! We voegden daar ook nog een cheese bite crust aan toe. We hadden voor cola gekozen als drinken en dat mochten we gratis laten bijvullen. Dat hebben we dan ook een keer gedaan. En aan het einde namen we een laatste stuk pizza mee naar huis. Jammer dat we hier geen magnetron ofzo hebben om het weer op te warmen. Maar ik wilde geen lekker stuk pizza weggooien. :P

We reisden weer van Leicester Square terug naar Edgware. Daar heb ik een smsje gestuurd naar de taxiservice. Dit was tof, ze kregen mijn smsje, want vlak daarna kwam de taxi ons ophalen. En hier zijn we dan nu, in de hotelkamer. Het is best wel laat. Dus ik ga zo naar bed. Maar vandaag was veel beter dan gisteren! Ik zal proberen morgen weer te bloggen!

Commentaar toevoegen

Illustraties