Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

Social Networking irritaties

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

  • RT : I've always had a hard time expressing how I'm feeling through words. So I express myself through art. This past mo… https://t.co/niyAub63iz 5 dagen 12 uur geleden

Bloglovin

donderdag, september 9, 2010 - 11:35

Ik moet gewoon even zeuren. Ik weet niet wie dit leest, want laten we eerlijk zijn, ik krijg bijna geen reacties hier. Dus ik ga er vanuit dat niet veel mensen mijn posts nog interessant vinden. Maar ik moet gewoon even mijn hart luchten dus hier komt ie.

Het is niet de eerste keer dat ik geïrriteerd ben over social networking. Ik heb al eens eerder hierover geblogd. Maar dan wel vooral omdat mensen me maar bleven uitnodigen voor bepaalde social networks. Mensen die ik niet eens persoonlijk ken, maar die me dan uitnodigen als "Sims Netwerk". Ze krijgen een welkomsmailtje van SNW en gebruiken dat adres dan voor al hun "grappige" forward mails, ze nodigen me uit op allerlei onnozele social networks en laten we niet vergeten hoeveel spam ik van ze krijg voor "gratis" dingen en dingen die ik kan winnen.

Dit keer wil ik het echter even over irritaties per social network hebben.

Facebook.
Facebook is een groot irritant social network. Ik wil mijn account niet sluiten hoor. Het kan soms nuttig zijn. En vrienden die wel accounts hebben gesloten, kwamen spontaan terug na een paar maanden. Als ik ze daarmee confronteerde, beweerden ze allemaal dat ze nooit hun account opnieuw geactiveerd hadden. Facebook is er ook dol op om hun Voorwaarden ineens te veranderen op zo'n manier dat je de controle over je persoonlijke- en privécontent ineens verliest. En dan zijn er nog de honderden irritante spelletjes die mijn "vrienden" spelen. Een ding waar ik echt niet tegen kan? Familieleden die mijn (community) vrienden gaan toevoegen en andersom. Best wel sneu eigenlijk. Ik kan zelf geen vrienden krijgen hier dus ik voeg Rosie's familie maar toe, of in het geval van mijn familie, laten we Rosie's vrienden toevoegen die ik nog nooit heb ontmoet.

Twitter
Ik denk dat ik hierover al eens geklaagd heb op mijn blog. Maar ik ga graag even verder. Ik HAAT mensen op Twitter die me toevoegen, wachten tot ik ze heb toegevoegd en mij dan vrijwel direct weer verwijderen. Oh wow, ik ben zo populair. Kijk nou, ik heb honderden/duizenden volgers! Zoek een hobby, losers! Ik heb ook een hekel aan mensen die hun gebruikersnaam veranderen in de naam van een van hun nieuwe projecten, en het CONSTANT blijven veranderen. Ik ga iemand volgen omdat ik de persoon of het onderwerp van het account kan waarderen. Als het onderwerp dan ineens verandert in iets heel anders, ben ik waarschijnlijk niet meer geïnteresseerd. Het is gewoon een smiechterige manier om volgers te krijgen voor een website en daar ben ik echt niet van gediend.

Plurk
Plurk heeft "vrienden" en "fans". Ik had eerst tussen de 200-300 vrienden, in 2008 ofzo, toen het nog erg populair was. Het is tegenwoordig niet meer zo populair. Ik gebruik het nog wel elke dag, maar soms vraag ik me wel af waarom. Ik heb al vaak mijn "vrienden" lijst opgeruimd omdat veel van hen het al lang niet meer gebruikten, en veel van hen praatten niet tegen me. Ik snap dat niet. Waarom voeg je iemand toe als je toch niet van plan bent te communiceren? Ik haat het echt als mensen me toevoegen om populairder te worden of om volgens voor hun website te vergaren ofzo. Ik heb nu nog iets van 50 vrienden ofzo. Maar ik ben wel van plan er nog meer te verwijderen, afhankelijk van hoeveel deze resterende vrienden met me communiceren. Als ze nooit reageren op mijn Plurks, en ook niet reageren op mijn reacties op hun Plurks, dan zie ik het nut niet in van "bevriend" zijn. Ik vind het ook echt helemaal niet leuk als mensen me gaan toevoegen als ze niet in het Engels of Nederlands communiceren. Het is duidelijk dat ik altijd in het Engels praat en soms Nederlands.

Hyves
Ik ben lid geworden op Hyves vanwege de vele familieleden die bleven vragen of ik ook lid wilde worden. Hyves zuigt, dat vond ik altijd al en dat is nu niet anders. Maar ik hou mijn account omdat het de enige vorm van communicatie is met veel van mijn familieleden. Nou ja. Ik vraag me wel af waarom ik er nog zit. Als ik iets post, krijg ik bijna nooit reacties. Ik kan reacties achterlaten bij anderen en hun posts en foto's "respecteren" (leuk vinden), maar op een neef en een vriendin na, krijg ik eigenlijk nooit feedback op mijn posts en foto's. Als ik reageer op posts van familie (maar ook die van vrienden), word ik meestal genegeerd. Ik weet niet zeker of dit opzettelijk is, maar het irriteert me echt enorm en ik vraag me af wat er mis met mij is dat ik uberhaupt nog op Hyves blijf hangen.

Social networking was ooit een leuk medium voor mij om met vrienden en volgers te communiceren. Mensen die het niet leuk vonden om op mijn prachtige website een reactie achter te laten konden dat in ieder geval nog via social networks doen. Maar tegenwoordig lijkt het erop dat zelfs dat niet meer gebeurt. Ik begin serieus interesse te verliezen in veel social networks. Ik kan er niks aan doen.

Commentaar toevoegen

Illustraties