Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

Lipoedeem

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

Bloglovin

maandag, december 21, 2009 - 00:46

Lipedema BlogIk heb al genoeg hobbies, dus ik moet eigenlijk niet nog meer websites aan mijn verzameling toevoegen. Maar er zijn er toch een paar die ik in 2010 wil toevoegen. Ik ga jullie hierover vertellen in December, om je voor te bereiden!

Als je dit blog leest, is er een kans dat je mij kent. Als dit niet zo is, moet ik je wellicht vertellen dat ik een ziekte genaamd lipoedeem heb. Dat is iets dat ik tijdens het tweede trimester van mijn zwangerschap kreeg. Ik kreeg er meer dan 50-60 kilo bij binnen maar een paar maanden. Mijn eetgewoonten waren best gezond en ik had geen auto ofzo dus moest overal heen lopen. En toch was ik zo ontzettend opgezet en we snapten er niets van. Nu, jaren later, weet ik eindelijk wat het is. Het enige probleem is dus dat er geen middel is om deze ziekte te genezen. En er is een zeer grote kans dat het alleen maar erger wordt. Dat is dan ook waarom ik hard vecht om erger te voorkomen.

Ik hou nu al een tijdje mijn eten, gewicht, BMI, activiteiten enzovoorts bij. Ik doe dit op een privéblog. Dit is prettig voor mezelf zodat ik kan zien wat ik zelf heb bereikt. Ik ga hier in 2010 ook mee door. Ik gooi er de laatste tijd een beetje met de pet naar vanwege deadlines, emoties en natuurlijk de feestdagen. Maar ik ga zeker weer beginnen in 2010.

Het probleem met lipoedeem is dat veel vrouwen deze ziekte hebben en het niet eens weten. Er zijn een paar zeer goede informatiebronnen online. Maar ik zocht dus naar een forum met gelijke patiënten. Ik vond een (Nederlands) lipoedeem forum. En ik registreerde me daar natuurlijk direct. Maar toen ik eenmaal was ingelogd, kon ik niets posten omdat de admin van het forum niet had betaald om het forum uit te breiden. Ze hadden 500 berichtjes ofzo en daarna moet je de host dan dus extra betalen. Het is belachelijk. Maar ik was zoooo bedroefd hierover. Ik dacht dat ik eindelijk vrouwen had gevonden met dezelfde problemen waarmee ik ervaringen kon uitwisselen.

Eerst was ik bedroefd en tegelijkertijd boos. Maar toen bedacht ik me nog iets beters. Waarom start ik niet gewoon zelf een lipoedeem forum? Ik heb de kennis, de mogelijkheid en de ervaring. Dus dat is precies wat ik ga doen in 2010. Ik moet wel eerst een aantal andere projecten afronden. Maar dit is zeker een van de dingen op mijn to do lijst voor 2010. Het is belangrijk dat je kunt praten met mensen die hetzelfde mankeren. Je familie kan je nog zo goed steunen, soms wil je gewoon even met mensen praten die hetzelfde hebben als jij.

Commentaar toevoegen

Illustraties