Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

Nieuwe website, en nog wat dingen

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

Bloglovin

woensdag, september 3, 2008 - 23:40

Ik ben al een tijdje offline. Dat was vooral doordat mijn HDD (de 500GB die ik afgelopen verjaardag als een verjaardagscadeau had gekocht) het leek te begeven en raar begon te doen. Ik kreeg BSOD's, de HDD maakte rare geluiden (tikkende geluiden, niet goed dus), het maakte mijn PC zooooooooooooo traaaaaaaaaaaaaag. Ik kon mijn belangrijke dingen wel redden. Maar ik wil er niet eens aan denken wat er zou zijn gebeurd als ik geen nieuwe had gekocht. Ik kon het nou niet bepaald missen, financieel gezien. Maar ik vond dit toch aardig belangrijk, dus besloten we om er toch een te kopen. Nu heb ik 1TB in plaats van de 500GB. Ik zal de 500GB een dezer dagen terugsturen, hopend dat ze het kunnen fixen of een nieuwe kunnen sturen.

Het belangrijkste is dat ik nu eindelijk terug ben. Maar toch (nog) niet helemaal.

Ik was een tijdje stil, ook al ben ik nu al een paar dagen terug. In het begin van augustus hadden we een event in Amsterdam voor De Sims 2 Appartementsleven. Dat was heel leuk, maar ook erg vermoeiend, voor mij in elk geval. Na het event heb ik mijn gehele weekend toegewijd aan het schrijven van uitgebreide, gedetailleerde previews. Mensen vonden het super zover ik weet, maar het zorgde er wel voor dat ik mijn dagen en nachten volledig eraan besteedde, zonder pauzes te nemen, zonder normale maaltijden tussendoor te eten en zonder al teveel slaap. En het ironische is ook nog wel dat ondanks dat het spel nu al uit is en ondanks dat ik geweldige previews heb geschreven, heb ik nog steeds het spel niet in m'n bezig. Geen tijd ervoor, maar vooral, geen geld. :(

Nou ja, na de previews begaf mijn HDD het zo'n beetje. Het werkte nog wel, maar werd met de minuut gewoon erger. Toen we eindelijk wat geld hadden, bleek de HDD niet meer op voorraad (dat stond niet op de website, dus we hadden hem al besteld, en uiteindelijk moesten we ruim een week wachten tot het geld was teruggestort). We hebben toen een andere besteld, van een andere winkel. Een andere HDD trouwens, want degene die ik in gedachten had was er niet meer. Dus ik ben nu een weekje ofzo terug. Ik heb bijna alle applicaties die ik nodig heb weer geïnstalleerd.

Op bepaalde vlakken ben ik dus klaar om weer online te gaan. Jeweetwel, om mailtjes enzo te beantwoorden, om mijn websites weer eens te bezoeken (en nog belangrijker, om te werken aan mijn sites), om te moderaten op andere sites, om downloads te maken en te uploaden enzovoorts.

Maar dat kan nog niet.

Afgelopen week was ik uitgenodigd voor een Spore event in Brussel. Jammer genoeg kon ik er niet heen. Het reizen was te duur. Het was of daarheen reizen en dan niet de Galactic Edition van Spore kunnen kopen, of niet gaan en dan dus wel de Galactic Edition kopen. Dat laatste was voor mij de beste optie. Zie, ik zou het wel leuk hebben gevonden om een interview te doen. Maar ik heb in de afgelopen twee jaar al meerdere malen met Spore kunnen spelen. Dus nog een weekje wachten was zo erg nog niet.

Vanwege de tijd waarin ik geen gebruik kon maken van mijn PC, liep ik nogal wat vertraging op rondom de websites waaraan ik aan het werk was (websites voor cliënten, niet mijn eigen projecten). Dus ben ik de afgelopen week vooral druk bezig geweest met wat websites. Ik zal er spoedig wat over posten. Maar vandaag heb ik een project afgerond welke ik dus kan laten zien. Het is een Nederlandse site. Niet dat dat uitmaakt, het gaat in dit geval om de website, niet de inhoud.

Laura & Moniek in Zuid-Amerika

De website is geldig XHTML strict, CSS 2.1 en CSS 3.

Morgen is een heel belangrijke dag voor mij. Spore komt hier in Nederland officieel uit op 4 september 2008. Sommige mensen konden hun spel vandaag al verkrijgen wegens een pre-order, maar enkel voor de gewone Spore versie, niet de Galactic Edition. We hebben gebeld om te zien of onze versie ook al binnen was, en dat was het, maar de lijst met namen was er nog niet. Dus we gaan er morgen heen.

Ik wil mijn vaste bezoekers ook alvast waarschuwen dat ik de komende paar dagen misschien weer offline ben. Na ruim 1,5 maand zonder (cluster)hoofdpijnen, is de pijn nu weer aan het terugkomen. En dat is helemaal niet goed. Als dat zo doorgaat, zal ik de komende paar weken helemaal niet kunenn werken, relaxen, spelen (vul hier elk willekeurige en dagelijkse activiteit in).

Dat doet me denken aan mijn dokter. Ik heb wellicht een andere dokter gevonden die voor mij geschikt is. Ik heb wat gebabbeld met mensen uit de zorgsector de afgelopen tijd en via via tips gekregen voor andere dokters. Nu mijn hoofdpijn weer terug begint te komen, zie ik wel reden om van dokter te wisselen.

Als laatste wil ik ook nog laten weten dat mijn kat (Snowy) al een tijdje ziek is. We weten niet precies wat er mis is. We hebben de dierenarts een aantal keer bezocht en we hebben hem medicijnen en speciaal voer gegeven. Het lijkt erop alsof hij zich al wel beter voelt, maar is nog niet helemaal hersteld van wat het ook is dat hem ziek heeft gemaakt. Ik hou jullie op de hoogte als er iets mocht veranderen.

Commentaar toevoegen

Illustraties