Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

Moeder op bezoek, ziekenhuis en Sims gezeur

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

  • RT : I've always had a hard time expressing how I'm feeling through words. So I express myself through art. This past mo… https://t.co/niyAub63iz 16 uur 10 min geleden

Bloglovin

donderdag, juli 24, 2008 - 13:42

Dit wordt geen gemiddelde blogpost. Nou, misschien wel een beetje. Maar ik ga vooral heel erg zeuren - kijk uit voor de thuiswerkende mama.

Dit weekend komt mijn moeder weer op bezoek. Tijdens mijn zwangerschap moesten we in alle haast op zoek naar een woning. Dat was geen makkelijke opgave. Sterker nog, het was een complete ramp. Gelukkig hebben we wel nog tijdig iets gevonden via ChEeTaH's familie. Anders zouden we geen woning hebben gehad op het moment dat Seth geboren werd. Maar gelukkig vonden we dus wel iets. En we zijn hier gelukkig.
Het punt is, dat we nogal ver weg wonen van mijn familie. Ik weet dat ze in het buitenland denken dat wij allemaal bij elkaar in de buurt wonen, omdat Nederland zo klein is. Nou, ik moet alsnof twee volle uren reizen om bij mijn moeder op bezoek te kunnen. Ik vind treinen met een baby maar niks. En de bussen hier zijn gewoonweg een ramp. We hebben geen auto. Ja, er zijn nog mensen op deze planeet zonder auto. We hebben daar het geld gewoon niet voor. Hoe dan ook is het vrijwel onmogelijk om mijn familie te bezoeken. Om heel eerlijk te zijn, ben ik in de zomer van 2007 voor het laatst bij mijn moeder geweest, toen ik nog zwanger was en in een stad nabij haar woonde.
Mijn moeder komt sinds ik hier woon regelmatig langs. Ze heeft niet echt genoeg geld, dus ze kan hoogstens elke maand een keer langskomen. Mijn moeder komt dus weer langs dit weekend, gewoon een dag. We gaan samen koken. Ze zal me helpen de gordijnen te naaien (nou ja, ik heb de gordijnen al hangen, maar er moet een stuk vanaf, ze zijn te lang). We zullen buiten een stuk gaan wandelen met Seth, langs de Maas. En als het haar lukt, zal ze ook nog wat dingen halen bij de IKEA voor mij, die ik afgelopen keer zelf niet kon kopen. Het is iets waar ik erg naar uitkijk. Sinds de geboorte van Seth (wat intussen al 9 maanden geleden is!) heb ik maar 4 familieleden van mijn kant gezien; mijn moeder, twee nichtjes en een tante. Mijn moeder en een van mijn nichtjes komenb wel regelmatig langs. Maar de rest van mijn familieleden hebben enkel een kaartje gestuurd (met daarin de boodschap dat ze een keer op kraambezoek zouden komen), of zelfs niks.
Ik ben gewoon blij dat mijn moeder langskomt wanneer het kan. Ik zou haar graag meer zien. Maar we kunnen niet terugverhuizen (teveel gedoe, geen geld, geen vervoer enzovoorts en we zitten hier ook wel fijn eigenlijk). En mijn moeder kan ook niet dichterbij komen wonen, om dezelfde redenen. Natuurlijk hebben we Internet. Maar ik denk dat het wel normaal is dat een oma haar (klein)kinderen gewoon af en toe wilt kunnen bezoeken.

Ik ben vandaag trouwens ook naar het ziekenhuis geweest. En ik heb geen nieuws. Behalve dan dat de internist me eigenlijk voor niets heeft laten komen. Een telefoontje was ook goed geweest. De bloedonderzoeken, het urineonderzoek en de röntgenfoto's leverden niets op waar ik me zorgen om hoef te maken. En nu moet ik gewoon gezond gaan eten (Ik eet allang gezond!) want ik kan deze medicijnen niet eeuwig blijven gebruiken. Dat weet ik ook wel - maar dat is geen oplossing. Ik sta er dus weer alleen voor. Ik doe m'n best om een gezonder persoon te worden. Maar ik krijg gewoon geen hulp verder. Het feit dat ik een (toch wel langdurige en ernstige) verstopping heb is iets waar de dokters goed naar moeten kijken. Het lijkt erop alsof ik gewoon weer terug bij af ben. Wat is er toch mis met de gezondheidszorg in dit land? Ik betaal een *BEHOORLIJK* bedrag elke maand, maar waarvoor? Ik heb het eigenlijk wel gehad met de dokters. Ik ben zelfs te moe om er nu nog over te zeuren.

Herinner je je de blogpost nog van een paar dagen geleden over de nieuwe SNWeblogs thema's? Nou in het begin kreeg ik het gevoel alsof het allemaal voor niets was geweest. Zo het blijkt, zijn sommige teamleden "weg" en ik heb geen idee waar ze uithangen. Ik weet wel van bepaalde mensen wat ze aan het doen zijn, omdat ze mij (en de rest van ons team) in de team forums op de hoogte hebben gebracht. Blijkbaar vind niet iedereen het nodig om dat te doen. Ik ga het team vrij spoedig uitmesten. Als je dit dus leest, wees gewaarschuwd. Als je weet dat je het hele team, inclusief mij, maar vooral ook de site hebt verwaarloosd, ik pik dit niet veel langer. Ik ben dit gewoon beu. Ik kan niet alles alleen. Maar het lijkt erop alsof iedereen in het team verdwenen is. Ik wil niet klagen over diegenen die me hebben verteld waar ze uithangen. Ik ben vooral pissig op diegenen die al maanden weg zijn en gewoon geen zak hebben uitgevoerd op de sites.

Het hele teamgebeuren brengt me op het volgende onderwerp: ontspannen, plezier hebben, wat games spelen, misschien zelfs wat Sims. Terwijl iedereen lekker plezier heeft in hun persoonlijke leven, online leven en game leven, ben ik helemaal van niks aan het genieten de laatste tijd. Ik vind het nog wel leuk om websites te maken. Maar ik word 's ochtends wakker, ga meteen aan het werk tot ergens na middernacht, krijg een paar uur slaap en begin dan weer van voor af aan. Dit begint me op te breken. Ik hou dit gewoon niet vol. Ik vind het werk leuk, maar ik kan wel wat meer plezier gebruiken soms! Ik heb fansites om mensen interessant nieuws, forums en downloads te brengen. Maar wat heb ik er verder aan? Ik heb in maanden geen spel gespeeld, behalve dan een paar creatures met de Creature Creator. Ik heb besloten dat ik heel spoedig wel met mijn Sims ga spelen.

Maar ik ben volslagen idioot. Ik wil eerst nieuwe recolors. Dus ik ben nu weer eerst een paarhonderd (echte aantal: ergens rond de 1000 recolors+muren/vloeren) aan het maken. Ik heb het meeste al af. Maar ik kan gewoon niet spelen zonder deze items die ik al een tijdje in m'n hoofd heb. Er zijn wat dingen die mijn zoontje in het echte leven ook heeft en ik wil die voor mijn Sims ook maken - gewoon een voorbeeldje. Ik heb recentelijk 600+ muren gemaakt en ga die spoedig gebruiken!

Niet vandaag trouwens. We worden over een paar uurtjes opgehaald voor een diner bij familie thuis. Ik gok dat het vrij laat vanavond zal zijn voordat ik terug ben - misschien zelfs 's nachts pas. En aangezien ik afgelopen nacht niet veel slaap heb gehad - 2 uur om precies te zijn - zal ik waarschijnlijk instorten als ik hier weer een voetstap in het appartement zet.

Een laatste ding om over te zeuren, DeviantArt en vele andere online foto/art services. Ik heb een aantal goede shots geupload, net als wat websites die ik op m'n portfolio wilde zetten. Geen mens die erop heeft gereageerd. Dit is dus precies waarom ik denk dat ik eigenlijk wel prima zonder die stomme fotoservices kan leven. Er reageert toch niemand. En als je zelf op hun items reageert (meerdere items!) dan krijg je misschien een of twee reacties terug.

Seth - Original black and white Seth - High contrast Seth - Soft tone

Commentaar toevoegen

Illustraties