Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

Hoofdpijn, Spore, Gallery en nog een hoop

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

Bloglovin

dinsdag, juli 15, 2008 - 22:29

Ik weet dat het weer een eeuwigheid geleden is dat ik heb geblogd. Het is ook niet zozeer dat ik het niet wil. Ik ben dol op bloggen. Maar ik ben gewoon heel veel en vaak ziek (hoofdpijn, daar vertel ik verderop in deze post meer over, lees maar verder). En ik ben gewoon ook erg druk wanneer ik niet ziek ben.

Ik heb al maanden gigantische hoofdpijnen. Al sinds januari 2008 heb ik last van deze verschrikkelijke hoofdpijnen. Ik ben ermee naar mijn dokter gegaan en hij zei gewoon dat het stress is. Ja, nou, jippie. Maar daar heb ik echt niks aan. Nu zegt hij dus in feite dat hij er niets aan kan veranderen. Als de pijnstillers niet helpen, dan moet je het zelf maar oplossen. Geweldig.
Ik heb een tijdje terug een artikel gelezen in onze krant over allerlei soorten hoofdpijnen. Daarna ben ik wat gaan researchen en al snel kwam ik erachter dat mijn hoofdpijn toch heel veel weg heeft van clusterhoofdpijn. Als je niet weet wat voor hoofdpijn dat is, lees dan dit artikel op Wikipedia. En hier is een website (Engelstalig) die zich specialiseert in clusterhoofdpijn. Ik ga spoedig weer naar mijn dokter en zal het hier ook over hebben. Als hij dan nog niets doet (ik wil dat hij me doorstuurt naar een specialist), dan ga ik naar een andere dokter die me wel doorstuurt.

Deze week ben ik naar het ziekenhuis geweest voor wat (bloed en urine) onderzoeken en een röntgenfoto. Ik krijg de uitslag als het goed is morgen. Ik ben best wel nerveus. De mensen die mij goed genoeg kennen weten wel waarom ik naar het ziekenhuis ben geweest. Ik heb geen zin om het uit te leggen hier en nu. Dus dat doe ik ook gewoon niet.

Spore's Creature Creator is nu een maandje uit (nou ja, op twee dagen na dan). Ik heb een familievoorraad aan creatures gemaakt. En ik ga er nog meer uploaden op Sporepedia. Maar ik ben nog bezig met het afmaken van de nieuwe website. Het is bijna klaar, maar toch nog niet helemaal. Het zal snel lanceren. Dat is alles wat ik nu zeg.

Er zijn ook wat "geheime" projecten waaraan ik momenteel werk, projecten voor "mezelf". Daarmee bedoel ik eigenlijk gewoon dat het non-profit is, en dus niet voor een ander. Gewoon een website door mij, voor mij. Ik kan nog niet teveel details verklappen. Maar een van deze nieuwe projecten wordt een heel vrolijk project. Je kunt meer informatie verwachten in het begin van het najaar van 2008.

Dankzij de hoofdpijnen (en vele andere lichamelijke afwijkingen) ben ik niet echt in staat geweest om veel aan de bestaande websites (inclusief SNW) te werken. Ik ben wel druk bezig geweest met de website van Fast Finger. Die is dan ook bijna klaar.

Ik heb twee (maar wellicht ook drie) nieuwe klanten wiens websites ik mag gaan maken. Daar ga ik me de komende weken ook vooral op richten. Ik hoop in augustus ermee klaar te zijn. Want ik had me eigenlijk voorgenomen om de zomermaanden volledig te wijden aan de nieuwe SNW. Tot nu toe heb ik daar nog niks voor kunnen doen.

Ik kan ook in alle vreugde met jullie meedelen dat mijn nieuwe gallery bijna klaar is om live te gaan. Ik ben nog bezig met een paar kleine design dingetjes in de css. Het probleem is wederom niet dat het moeilijk is, het is helemaal niet moeilijk. Maar het is vooral het gebrek aan tijd en mijn ziek zijn. Ik heb besloten om Gallery2 weer te gaan gebruiken in plaats van andere (betaalde) online services. Hieronder een aantal redenen waarom ik dat heb besloten!

 • Ik vind het eigenlijk maar niks om mijn foto's elders te uploaden. Als een bepaalde website ineens besluit om hun TOS (of wat voor regels ze dan ook op de content op hun website handhaven) te veranderen, dan verlies ik wellicht de rechten op mijn eigen content. Dan staan ze misschien wel gewoon in hun recht om hun TOS te misbruiken op zo'n manier dat ze mijn foto's op elke gewenste manier mogen gebruiken voor hun eigen doeleinden (adverteren, wat dan ook). Dat wil ik gewoon niet. Wanneer ik zelf mijn foto's host, dan heb ik gewoon mijn eigen regels (en rechten) en niemand kan me die afnemen.
 • Ik wil geen (jaarlijks) bedrag betalen om onbeperkt foto's te kunnen uploaden.
 • Ik wil mijn gallery graag kunnen aanpassen en stylen. Veel online services hebben deze optie gewoon niet. Dat is prima, maar ik wil iets dat bij mijn websites past.
 • Ik wil elke "set", "groep", "map" of aparte pagina in mijn gallery gewoon kunnen customizen.
 • Ik krijg hoe dan ook niet heel veel feedback op mijn foto's op de websites. Dus het maakt geen klap uit welke website ik kies voor mijn foto's. Het aantal comments is in het algemeen vrij laag (meestal krijg ik gewoon geen comments). Er is wel een website waar ik regelmatig comments op mijn foto's krijg (MyShutterSpace) en dat is een goede website. Maar daar zitten voornamelijk echte forograven. En die zitten niet te wachten op een boel familiefoto's bijvoorbeeld. En daar wil ik ze ook niet mee lastigvallen.
 • Er is maar een website waar je je foto's kunt merken met een logo, en dat is DeviantArt. Maar dat is dan wel een DeviantArt watermerk. En ik wil allerlei watermerken op allerlei foto's kunnen plaatsen.
 • Ik wil kunnen kiezen om met een klik mijn hele gallery tijdelijk uit te zetten. Met uitzetten bedoel ik dus het offline gooien voor onderhoud. Geen van de website die ik ken heeft deze optie. Je kunt alles verwijderen ja, natuurlijk. Maar geen enkele gallery is in staat om met een klik alles onbeschikbaar te maken voor het publiek.
 • Ik wil geen uploadlimiet voor het aantal foto's, niet dagelijks, niet maandelijks, niet jaarlijks.
 • Ik wil geen limiet op de ruimte.
 • Ik wil geen limiet op de bandbreedte.
 • Ik wil geen limiet op het aantal sets/mappen/groepen/pagina's die ik kan aanmaken.
 • Ik wil niet dat mij het recht wordt ontnomen om een bepaalde foto te uploaden omdat ik dan wellicht de TOS schendt. Ik denk niet dat het ooit zal gebeuren. Maar ik wil er ook niet over inzitten.
 • Ik wil niet lid worden op een website met een andere naam dan Rosiewosie, Rosie, Rosana of SNW. Als het niet beschikbaar is, wil ik geen lid worden.
 • Ik wil (java/php) scripts kunnen gebruiken op mijn gallery.
 • Ik wil niet afhankelijk zijn van een andere host of service voor mijn websites (inclusief mijn gallery). Als ik mijn eigen gallery host, heb ik dat probleem ook niet. Als de site dan down is, is het mijn eigen problem. Maar dan kan ik het tenminstre wel zelf oplossen.
 • Ik wil een gallery met RSS feeds.
 • Ik wil iets hebben om te showen op mijn portfolio.
 • Ik wil mijn eigen favicon.

Ik denk dat dit meer dan genoeg redenen zijn waarom ik mijn eigen gallery moet gebruiken. Ik ga de websites waar ik al lid ben niet verlaten. Maar wanneer ik klaar ben met het uploaden van mijn foto's (of op z'n minst een acceptabel aantal) zal ik wel wat oude foto's gaan verwijderen op de andere websites (Flickr, DeviantArt, MyShutterSpace, Facebook etc).

Ik denk er ook over om nieuwe (custom) templates te maken voor Gallery2. Ik wil niet zeggen dat de bestaande templates lelijk zijn. Maar ze zijn ook zeker niet zo geweldig dat ik ze wilde gebruiken. Ik kan me voorstellen dat het gebrek aan leuke templates voor Gallery2 voor veel mensen een reden is om geen eigen gallery te starten. Dat zou je wel moeten doen trouwens, want het is een geweldig stukje software!

Commentaar toevoegen

Illustraties