Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

Web Design Irritaties

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

  • RT : I've always had a hard time expressing how I'm feeling through words. So I express myself through art. This past mo… https://t.co/niyAub63iz 2 dagen 22 uur geleden

Bloglovin

zondag, april 27, 2008 - 03:48

De afgelopen twee dagen, ben ik bezig met het ontwikkelen en ontwerpen van een nieuw Wordpress thema voor mijn collega en goede vriend Alex. Alex is een frequente blogger. Ik vond dat hij de eerste moest zijn die een nieuw design zou krijgen voor zijn site, aangezien hij regelmatig blogt. Welnu, Wordpress thema's maken is niets nieuws voor mij. Ik maak ze al jaren. Maar ik gebruik zelf geen widgets op mijn eigen blogs. Simpelweg omdat ik de thema's die ik maak en gebruik, voor mij alleen zijn. Ik gebruik de 'old skool' stukjes php code voor in de sidebar templates in mijn thema map. Dat werkte altijd prima voor mij. Ja, voor mij. Maar mijn buddy Alex wil graag een thema met widgets. Ik heb beloofd dat ik widgets zou supporten in dit nieuwe thema, om twee redenen. Ik moet beginnen met het maken van thema's die widget compatible zijn. En Alex gebruikt intussen al widgets. Het probleem met widgets is vooral de heading. Er is standaard geen heading. Ik kan elke widget wel stylen, de tekst, diens kleur, links en meer. Maar gezien het feit er geen heading is, kan ik de heading ook niet stylen :? Ik vind dit erg vreemd. Hoe kan ik nou afbeeldingen gebruiken in plaats van tekst in de heading, als er sowieso al geen heading is? Na op dit probleem gestuit te zijn, besloot ik om een aantal uur van de pc af te gaan om wat MySims te spelen. Ik kon de ontspanning wel gebruiken. Nadat ik klaar was met spelen (4 uur MySims), ging ik weer terug aan de PC om aan het thema te werken. Uiteindelijk kon ik het probleem alleen maar oplossen door het bestand widgets.php in de wp-includes map te bewerken. Nu is er echter wel het probleem als ik Wordpress moet upgraden, dat ik dat bestand ook telkens moet bijwerken. Wat kan het nu voor kwaad om standaard heading mee te geven aan de titels in de widgets? Het zou een hoop designers helpen, mezelf inclus.

Nou, nadat ik dat probleem had opgelost, stuitte ik weer op een ander probleem. Ik ben momenteel ook bezig met het opnieuw ontwerpen van mijn eigen portfolio. En ik heb geprobeerd de flash badge van Last.fm te implementeren. Nu blijkt dat je deze niet breder of smaller kunt maken. Op mijn eigen site, probeerde ik hem breder te maken. Maar de flash content strekt niet mee. De badge zelf was wel breder, maar de nummers bleven uiteindelijk 184px breed. Blijkbaar hebben de nummers in de flash badge een absolute waarde ingesteld die niet gewijzigd kan worden.

Het probleem eindigt hier niet. Ik heb geprobeerd diezelfde flash badge te implementeren in Alex' nieuwe thema. En ik vraag me echt af waarom Last.fm niet gewoon html/javascript badges aanbiedt. Zie, Alex' sidebars zijn net iets te smal voor de badge. En nee, dat kan niet anders. Het is perfect voor alle andere widgets. Maar niet voor Last.fm De Last.fm badge kun je wel smaller maken. Maar dan kapt ie gewoon wat pixels eraf. Items aan de rechterkant in de badge verdwijnen dan deels.

Ik geef echt de voorkeur aan non-flash widgets. Maar de enige andere Last.fm badge is een afbeelding die om de zoveel minuten gegenereerd wordt. Ik geef de voorkeur aan een Javascript badge. Jammer dat ze deze niet hebben.

Commentaar toevoegen

Illustraties