Rosana Kooymans on Twitter Rosana Kooymans on Facebook Rosana Kooymans on YouTube Rosana Kooymans on Instagram Rosana Kooymans on Tumblr Rosana Kooymans on GooglePlus Rosana Kooymans on Pinterest Rosana Kooymans on deviantART Rosana Kooymans on Last.FM Rosana Kooymans on LinkedIn Rosana Kooymans on Forrst

Kirby & Gizmo

Rosana Kooymans

Nederlandse designer en kunstenaar. Ik heb twee Etsy shops. Op Rosana Kooymans verkoop ik vooral Freezer Bunny knuffeltjes en illustraties. En op Retro Hugs verkoop ik planner- en craftspulletjes.

In mijn vrije tijd game en creëer ik voor SNW.

Ik ben verslaafd aan mijn Filofax en Carpe Diem planners, en ik maak ook agendavullingen en stickers voor planners. De 2019 vulling staat inmiddels in mijn shop!

Ik hou van mijn geeky hubby en onze 3 creatieve, geeky zoons!

Lees de Over Mij pagina om te zien wat mij boeit.

Facebook

 
 

Twitter

  • RT : Autistic people are autistic throughout their whole life. We may learn to 'hide' it, we may learn to 'manage' but w… https://t.co/Or1cifarHK 6 dagen 7 uur geleden

Bloglovin

dinsdag, september 27, 2005 - 03:47
Tags: 

Afgelopen weekend (zaterdag om precies te zijn) kreeg ik een schokkend telefoontje van mijn moeder. Zoals veel kennissen/vrienden wel weten zitten we niet altijd ruim in het geld, maar gelukkig had ik nu wel wat achter de hand.

Ik was aan het koken. Net toen we gingen eten, kreeg ik telefoon van mijn moeder. Ze was helemaal in paniek en vertelde dat Kirby niet meer kon lopen (zijn achterlijf sleepte achter hem aan). Het was pas sinds die dag en werd steeds erger.

Uiteindelijk bleek dat ze geen geld meer had, en toen heb ik geld van mijn rekening laten halen zodat ze naar de dierenarts kon. Later bleek dat Kirby gruis had. Hij heeft het net gehaald, want de blaas mag maar 1-3 cm zijn en hij was 6 cm. De blaas stond op knappen en dan was het afgelopen geweest.

De dierenarts had mijn moeder tussendoor naar huis gestuurd, want Kirby had al 5 verdovingen gehad en krijste nog alles bij elkaar. Toen mijn moeder Kirby ging halen was hij ontzettend suf (van de verdovingen). Maar gelukkig nog wel in leven!

Inmiddels is Kirby al ietsje beter. Hij is nog steeds suf, maar is herstellende en je merkt al een beetje dat de doerak in hem weer ontwaakt. Ik kan het echt niet aan hoor, nog een katje verliezen, dat zou de tweede dit jaar al zijn. Dat is teveel!

Kirby blijft waarschijnlijk wel de rest van zijn leven ziek, alleen hij zit aan speciaal voer waardoor het verholpen zou moeten zijn. Zolang hij zijn medicijnen maar inneemt (dat wil hij natuurlijk niet zo graag, welke kat wel?) en aan het speciale voer blijft.

Ik was echt blij toen ik Kirby zag, al zag hij er zaterdagavond wel wat ‘dood’ uit, waardoor ik erg schrok en meteen aan Gizmo dacht, die volgens mij aan dezelfde ziekte is overleden afgelopen maart. Gizmo was namelijk ook ineens pats boem ziek. De dierenartsenpraktijk hier in Etten-Leur wilde ons niet helpen. Het was zondag en volgens hen gaven we niks om Gizmo, als we om zondagavond belden. Waarom bellen we dan in godsnaam? Omdat we het leuk vinden dat ‘ie doodziek is? Daarna hebben we een andere dierenarts gebeld en die wilde ons wel helpen, maar dan de volgende ochtend. In ieder geval een dierenarts die wel wilde helpen.

Ik ben ’s nachts wakker gebleven bij Gizmo, maar hij overleed om half 3 ’s nachts, terwijl ik smeekte of hij nog even kon vechten. Ik heb tranen met tuiten gehuild. Het voelt verschrikkelijk als er een kat, half in coma, in je armen doodgaat en je er niets tegen kunt doen.

Het doet nog steeds pijn..

Commentaar toevoegen

Illustraties